fbpx

SAP Cloud Platform Integration Certification Questions and Answers( Sample)

Hello There, If you are preparing for SAP CPI-Cloud Platform Integration. then I have good news for you! Somehow I have collected little information on certification Syllabus and most likely asked certification questions.

Certification Exam Code: C_CP_I_12

Certification Title: SAP Certified Application Associate – SAP Cloud Platform

Topic Areas

Please see below the list of topics that may be covered within this certification and the courses that cover them.

Topic%Reference
iFlow Objects12CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
Operations and Monitoring88-12CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
Infrastructure and Database Service in PaaS812CLD100 (SAP CLOUD PLATFORM)
Security12CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
Basic building blocks< 8%CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
Product Overview< 8%CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
Introduction to SAP Cloud Platform Integration< 8%CLD900 (SAP CLOUD PLATFORM)
SAP HANA Enterprise Cloud (HEC)< 8%CLD100 (SAP CLOUD PLATFORM)
Software as a Service (SaaS)< 8%CLD100 (SAP CLOUD PLATFORM)
Application Development Services in PaaS< 8%CLD100 (SAP CLOUD PLATFORM)
SAP Cloud Overview< 8%CLD100 (SAP CLOUD PLATFORM)
CPI-Certification Syllabus

General Information

Exam Preparation (Disclaimer- From SAP- Read more from Below Link)

IMPORTANT: All SAP consultant certifications are now available as Cloud Certifications in the Certification Hub and can be booked with product code CER006. With CER006 – SAP Certification in the Cloud, you can take up to six exams attempts of your choice in one year – from wherever and whenever it suits you!  Test dates can be chosen and booked individually. Those of you who prefer to get certified on-site at an SAP training center instead can still do so. Official dates for the certification tests are listed on the right.

Please check this for more details

https://training.sap.com/certification/c_cp_i_12-sap-certified-application-associate—sap-cloud-platform-integration-g/

SAP Cloud Platform Integration Sample Questions:

  1. You are using the HTTP adapter to connect to third-party cloud software. Which operations are supported?

There are 2 correct answers to this question.

a) OPTIONS

b) PURGE

c) TRACE

d) HEAD

2. What is the SAP Smart Business service?

Please choose the correct answer.

a) A framework for extended data cleansing

b) A framework for geocoding

c) A framework for supporting projects

d) A framework for visualizing analytic content in the form of charts and tiles

3. Your client has a requirement that front-level service reps need role-based tiles hosted in SAP Fiori launchpad that show real-time temperature change readings coming from sensors placed in thermometers. What SAP Cloud Platform service do you recommend?

Please choose the correct answer.

a) SAP Leonardo Machine Learning

b) SAP HANA for advanced analytics: Search, Text Analysis, and Mining

c) SAP HANA advanced analytics: Predictive Analytics

d) SAP Smart Business service

4. To what service model does the SAP Cloud Platform Integration service belong?

Please choose the correct answer.

a) A service on a SaaS

b) A service on an IaaS

c) A service on a PaaS

d) A standalone app

5. Your client is unsure about the possible options to implement their cloud transformation journey and needs more information. Which of the following products are cloud transformation options?

There are 3 correct answers to this question.

a) SAP Cloud Connector

b) SAP Cloud Platform

c) SAP Cloud Trust Center

d) SAP cloud apps (SAP SuccessFactors, SAP Concur, etc.)

e) SAP HANA Enterprise Cloud

6. You want to add a header variable to an exchange message. What type is NOT supported?

Please choose the correct answer.

a) Xpath

b) Expression

c) Regular Expression

d) Global Variable

7. What are the main features of SAP Data Quality Management?

There are 2 correct answers to this question.

a) Platform to create a business service packages

b) Address cleaning

c) Automated analysis

d) Geocoding

8. Which transport and message protocols are used with an inbound IDoc adapter?

Please choose the correct answer.

a) HTTP(s) and SOAP

b) tRFC and IDoc

c) tRFC and SOAP

d) HTTP(s) and IDoc

9. How do you configure a SSL outbound communication with HTTP?

Please choose the correct answer.

a) Import the Receiver Client Certificate in Operations > Manage Security > Security Material

b) Import the Receiver Server Certificate in Operations > Manage Security > Manage Key store

c) Import the Receiver Client Certificate in Operations > Manage Security > Manage Key store

d) Import the Receiver Server Certificate in Operations > Manage Security > Security Material

10. You want to encode/compress messages. Which schemes can you use?

There are 2 correct answers to this question.

a) Base64 Encoder

b) 7plus Encoder

c) RAR Compression

d) GZIP Compression

11. You need to encrypt the contents of the message. What encryptor should you use?

Response:

A. SFTP

B. AES

C. PGP

D. HTTPS

12. You want to direct messages along a specific path using an expression. What element do you use?

Response:

A. Aggregator

B. Splitter

C. Join

D. Router

13. You want to modify a message using code. Which languages can you use?

Note: There are 2 correct answers to this question.

Response:

A. Swift

B. JavaScript

C. Groovy

D. C++

14. Which incoming formats are available for the aggregation strategy in a Gather step type?

Note: There are 2 correct answers to this question.

Response:

A. Plain Text

B. JSON

C. XML (Different Format)

D. ASCII

15. SAP Cloud Platform Integration is based on Apache Camel integration framework. What is a feature of this integration framework?

Response:

A. It is a routing and mediation engine for only XML payload.

B. It is a payload free routing and mediation engine.

C. It is a payload agnostic routing and mediation engine.

D. It is a metadata payload routing and mediation engine.

16. You use local Call > Looping Process Call and the value of the Expression Type is Non-XML.

What a expression language can you use?

Note: There are 2 correct answers to this question.

Response:

A. Unified Expression Language

B. Spring Expression Simple Expression Language

C. EL Expression Language

17. Your Client request SAP Cloud Platform Integration Tenant from SAP and one is Several Application URLs are provided to your Client.

Which Of the following URL is for the SOAP Adaptor on the runtime node?

Response:

A. https://customer.specific.url.hana.ondemand.com/gw

B. https://customer.specific.url.hana.ondemand.com/http

C. https://customer.specific.url.hana.ondemand.com/cxf

18. What Features Applies to SaaS Application?

Response:

A. Different Version of the application can be used

B. Delivered via Software Bundle in a BOX

C. Hardware License Must be issued before the application can be used

D. Delivered Over the internet

19. You want to use SAP Cloud Platform Integration content for different integration platform. What do you do for the product profile?

Response:

A. Change the product profile to your target platform on SAP Cloud Platform Integration.

B. Change the product profile on the target platform.

C. Use the SAP cloud Platform integration Product profile for all target integration platforms.

D. It works out of the box for integration platform.  

20. You want to breakdown the composite message into a series of individual messages. Which standard Switching methods are available?

Note: There are 2 correct answers to this question.

A. IDoc Splitter

B. Mail Splitter

C. JSON Splitter

D. PKCS#7/CMS Splitter

21. What is the mail role of the SAP cloud Platform integration Service?

Response

A. It integrates Customer Own application landscape with public Cloud

B. It Integrates on premise apps with mobile app

C. It integrates Customer Own application landscape with a Private Cloud

D. It Integrates cloud application into an application landscape

22. You design a process to throw an exception while messages are being sent by the SAP Cloud Platform integration Service. What iFlow step type does this?

Response

A. Escalation End

B. Error Start

C. Terminate Message

D. Error End

23. In a mail reliever adaptor, you use plain user/password for authentication. Where do you define the user and password?

Response

A. Manage Security Material > OAuth2 Credential

B. Create directly as user id and password at the mail receiver adaptor configuration

C. Manage Security Material> Secure Parameter

D. Manage Security Material> User Credentials

24. What Pattern is NOT contained in a Camel Exchange Message?

Response

A. In Message

B. Runtime Node Information

C. Exception

D. Exchange ID

25. Your Client as you to identify a few features of SAp S/HANA private option. Which of the following are features?

Note: There are 2 correct answers to this question.

A. Annual Release Cycle

B. Subscription Licensing

C. Half-Year Release Cycle

D. Bring Your Own Licensing(BYOL)

26. Which of the following adapter types are available for a sender to transfer a message to SAP Cloud Platform Integration?

Note: There are 2 correct answers to this question.

Response:

A. Facebook

B. Twitter

C. SAP Success factor

D. SAP Ariba

27. You are designing an iFlow and one of the requirements is to invoke an external OData service to update

the message. What step type should you use?

Response:

A. Content Enricher

B. Content Modifier

C. Request Reply

D. Send

28. Which service components are included in the Infrastructure as a Service (IaaS) model?

Note: There are 2 correct answers to this question

Response:

A. Data

B. Virtualization

C. Runtime

D. Storage

29. Which tool or service do can you use to link SAP Cloud Platform applications and On-premise systems together?

Response:

A. Cloud Integration

B. SAP Business Connector

C. SAP HANA smart data integration

D. SAP Cloud Connector

30. What predefined role is necessary to send HTTP-based messages to an SAP Cloud Platform Integration endpoint?

Response:

A. InboundMessage.send

B. SBMessaging.send

C. Message.send

D. HttpMessaging.send

31. You want to perform content-specific filtering of a message. Which value types can you use?

Note: There are 2 correct answers to this question.

Response:

A. Double

B. String

C. Node list D. Byte

32. Which of the following is NOT part of SAP Cloud Platform Integration Services?

Choose the correct answer.

A.SAP API Business Hub

B.RabbitMQ

C.Enterprise Messaging

D.OData Provisioning

E.PostgreSQL

33. Which of the following are Cloud Platform Integration adapters? Choose more than one correct answer.

A.HTTP

B.Mail

C.SuccessFactors

D.OData

E.Twitter

34. The possible methods that can be used for authentication for inbound messages for Cloud

Platform Integration are Basic Authentication, Client Certificate Authentication (with user mapping), and Client Certificate Authentication (without user mapping).

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.None

35. Which of the following are the possible data store operations?

Choose the correct answers.

A.Write

B.Fetch

C.Update

D.Get

E.Select

36. When using a “Request Reply” step in your IFlow the results of the external call replace the body of the message in the IFlow.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Say

37. Which of the following are possible languages that can be used for a Script step inserted into an IFlow?

Choose the correct answers.

A JavaScript

B JAVA

C GroovyScript

D ABAP

E .NET

38. X.509 certificates are used for HTTPS- Basic Authentication.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C. Cant Decide

39. A virtual machine (VM) is a software implementation of a machine that executes a program like a physical machine.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Decide

40. It is the customer, who is responsible for the Management of the hardware and infrastructure resources, from acquisition through disposal.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Decide

41. What are the opions for content transport between two tenants?

Choose the correct answers.

A MTAR download

B OData upload

C CTS+

D SRT+

E Transport Management Service

42. Which of the following is not a main benefit of cloud?

Choose the correct answer.

A Elasticity

B Creativity

C Affordability

D Availability

E Simplicity

43. What are the three cloud service models?

Choose the correct answers.

A Software-as-a-Service

B HANA as-a-Service

C Storage as-a-Service

D Platform as-a-Service

E Infrastructure as-a-Service

44. Infrastructure as-a-service delivers a whole platform with related services such as persistence, authentication, and connectivity.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Decide

45. What are the four deployment models?

Choose the correct answers.

A Public Cloud

B On Premise

C Private Cloud

D Managed Cloud

E Partner Cloud

46. Private cloud deployment implies resources dedicated exclusively to one customer.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Decide

47. SAP Leonardo builds on SAP’s digital transformation framework with the goal of enabling faster innovation with less risk.

Determine whether this statement is true or false.

A.True

B.False

C.Cant Decide

48. What are the key functionalities in SAP Cloud Platform?

Choose the correct answers.

A Open APIs

B Integration

C Edge Computing

D Microservices

49 Which of the following is not a runtime \ container in the NEO environment on SAP Cloud

Platform?

Choose the correct answer.

A HTML5

B HANA XS

C JAVA

D C++

50. A browser-based IDE for development of SAP HANA objects is the SAP HANA Web-based Development Workbench.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

C Can’t Say

51. Which of the following is an infrastructure and database service offered on SAP Cloud Platform?

Choose the correct answer.

A PostgreSQL

B BusinessObjects Cloud

C Smart Business Service

D Data Quality Management

E Localizatiion Hub, Tax Service

52. Which of the following is not a supported size for SAP Cloud Platform SAP ASE Service?

Choose the correct answer.

A 32 GB

B 80 GB

C 160 GB

D 256 GB

E 640 GB

53. The SAP Cloud Platform Cockpit is the consolidated destination for all operational needs from configuration to deployment and monitoring on SAP Cloud Platform.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

C Cant Say

54. Which of the following is not an application development service in SAP Cloud Platform?

Choose the correct answer.

A BusinessObjects Cloud

B HANA Advanced Analytics

C Smart Business Service

D Streaming Analytics Service

E Internet of Things

55. The SAP Cloud Platform can be used to build extensions for SAP cloud products such as

SuccessFactors, Ariba, etc.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

56. Which service would allow you to design IFlow’s to implement integration between systems?

Choose the correct answer.

A Integration Service

B OData Provisioning

C RabbitMQ

D Workflow

E API Business Hub

57. One of the key capabilities of the Cloud Connector is to establish TLS, RFC, and SMTP secure tunnel connections between the SAP Cloud Platform and on-premise systems.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

58. Which of the following is not a collaboration service in SAP Cloud Platform?

Choose the correct answer.

A Jam

B Gamification

C Document Center

D Enterprise Messaging

59. Which of the following is not an SaaS product?

Choose the correct answer.

A SuccessFactors

B Ariba Network

C Fieldglass

D Hybris Marketing

E HANA

60. SAP Hybris as a Service runs on SAP Cloud Platform.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

61. Which of the following should be used to find SAP and selected partner API’s?

Choose the correct answer.

A Integration Service

B SuccessFactors

C Machine Learning

D API Business Hub

E Internet of Things

62. SAP Machine Learning for Customer Experience processes customer enquiries and scale

digital interactions.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

63. SAP Smart Business is a framework for visualizing analytic content in the form of charts and tiles.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

64. What does HEC provide for a customer?

Choose the correct answers.

A Infrastructure and managed services.

B A range of enterprise applications.

C A secure private cloud environment.

D A multitenant environment.

65. HEC applications and services are available on a subscription basis.

Determine whether this statement is true or false.

A True

B False

66. Which of the following is not provided by Enhanced Management Services?

Choose the correct answer.

A Analysis, resolution, and root cause analysis of application incidents.

B Monitoring, analysis, and optimization of application performance.

C Enterprise grade security.

Solutions:1-C, D , 2-D , 3-D ,4-C ,5-B and D and E ,6-C ,7-B and D ,8-D ,9-C , 10-A and D 11-C ,12-D, 13-B and C ,14- A and C, 15-C , 16-A and C, 17-B, 18-D, 19-A, 20-A and D, 21-D, 22-A, 23-B, 24-B 25-A and D, 26-C and D, 27-B, 28-B and D, 29-D, 30-B, 31-B and C, 32-E, 33- A, B, C, D, E and F, 34-A, 35-A, D and E, 36-A, 37-A and C, 38-B, 39-A, 40-B, 41-A, C and E, 42-B, 43-A,D and E, 44-B, 45-A, B, C and D, 46-A, 47-A, 48-A, B and D, 49-D, 50-A, 51-A , 52-D, 53-A, 54-E, 55- A, 56-A, 57-B, 58-D, 59-E, 60-A, 61-D, 62-A, 63-A, 64-A, B and C, 65-A, 66-C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *